You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Rolls-Royce Ghost

11 септември 2009

Rolls-Royce Ghost


През есента на 2006-а година от Ролс–Ройс потвърдиха,че разработват нов модел, който ще се позиционира под Фантом. Ето че три години по-късно автомобилът е вече завършен. Световната премиера на Rolls-Royce Ghost ще се състои на IAA (Франкфурт мотор шоу) идната седмица, но всички факти вече са известни.
Новата английска машина, всъщност е 20% немска. Малкият Ролс е разработен върху платформата на новото БМВ 7 и използва баварският 12-цилиндров битурбо двигател заедно с новата 8-степенна трансмисия.
Rolls-Royce Ghost е насочен предимно към човека зад волана, а не към човека возещ се на заднита седалка. Позицията на водача е малко по-висока в сравнение с Phantom, което позволява по-добра видимост през предното стъкло. Малкият Ролс всъщност тежи 2430кг.(сухо тегло), дълъг е 5,4м(0,4м повече от БМВ 7-а серия) и има колесна база от 3,3м. С помощта на 6,6 литровият, битурбо 12-цилиндров двигател колата ускорява до 100км/ч за 4,7сек. Максималната скорост е ограничена до 250км/ч.
Въпреки по-шофъорската насоченост на автомобила, компромиси с качеството и комфорта не са правени. Колата стои на 4 въздушни възглавници, които се настройват електронно, за да доставят максимално количество комфорт на шофьора и пътника.
Интериорът на „Духа”(Ghost) е изпълнен с кожа и дървен фурнир. Бутоните и ключовете за управление на различните функции в автомобила са хромирани. Всичко това с цел да ви откъсне от външният свят ( "Ghost is designed to be an escape from the outside world." Alan Sheppard, Interior Designer ).
В стандартното изпълнение на колата задната седалка е цяла. Но ако поръчате опцията за индивудални седалки ще разполагате с масажираща и вентилираща функция. Към двата типа задни седалки може да поръчате и система за забавление състояща е от два 9” монитора от които може да се управляват „всички функции, които не влиаят директно на шофьора”. За комфортното пътуване в Rolls-Royce Ghost допринася и 4-зоновата климатична инсталация, която е стандарт за автомобила.
Освен класическите черти, новата кола разполага и с доста модерни такива. Автомобилът разполага с 4 камери за подобряване видимостта, система за нощно виждане, хед-ъп дисплей и мн.др.
Цената ... да кажем, че кефа цена няма.
Снимки – тук
Видео - тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар