You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Aston Martin Rapide

15 септември 2009

Aston Martin Rapide



След като през 2005-а година БМВ представиха последната модификация на модела М5, на автoмомобилният пазар се роди нещо като нова ниша – четириврати седани с мощност и спортни характеристики като на суперавтомобил. Със своите 507к.с. и отлично поведение на пътя бавареца определено вдигна летвата доста високо.
Днес на 63-тото IAA във Франкфурт бе представен поредният претендент за място в класа на суперседаните – Aston Martin Rapide.
Новата кола, която ще се сглобява в Graz, Австрия разполага с 6-литров 12-цилиндров бензинов двигател с максимална мощност от 470к.с./600Nm, който е куплиран с 6-степенна скоростна кутия. Силата на агрегата е достатъчна да ускори почти 2-тонното купе до 100км/ч за 5.3 секунди. Максималната скорост не е обявена все още, но английските инжинери смятат, че автомобила може да достигне до 303км/ч. За доброто поведение на пътя се грижат електронно настройващо се окачване, големи 20” гуми, както и почти перфектното разпределение на тежестта между двата моста – 51:49. Това е постигнато с монтиране на трансмисията на задния мост.
Освен завидни спортни характеристики Rapide може да се похвали с типичният за Aston Martin елегантен дизайн, който аз лично много харесвам.
Във вътрешността на автомобила най-голямо впечатление прави централната конзола, която се простира по цялата дължина на купето, като по този начин оформя две индивидуални задни седалки. Според английският производител задните места са така проектирани, че да дават максимална видимост напред и настрани, както и усещане за поведението на автомобила, подобно на това при водача. За постигане на тези две характеристики B колоната е позиционирана оптимално, а самите седалки са монтирани максимално ниско.
В интериора, освен изобилие от дърво и кожа се забелязват стандартната 4-зонна климатична инсталация и аудиосистема на Bang & Olufsen с мощност 1000 вата, предавана през 15 говорителя. Всичко това заедно с охлаждащите се седалки (опция) и системата за забавление се грижат за удобното и приятно пътуване с Rapide.
Цената на автомобила все още не е обявена. Доставките започват от началото на 2010.
Снимки тук.
Видео тук.
Официалната медийна информация за колата - тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар