You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Bentley Mulsanne

16 септември 2009

Bentley Mulsanne


От Bentley може би позакъсняха малко с подновяването на 4-вратата си гама, но чакането определено си струваше. Докато света се любуваше на Rolls-Royce Phantom, работниците от Crewe определено не са стояли със скръстени ръце.
Bentley Mulsanne приковава вниманието от пръв поглед. От големите предни светлини, през 21”(опция) колела до масивната задница, завършена с две овални ауспухови тръби. Всичаката тази показност е и подплътена със солидно количество английски лукс, както и технологии от 21 век.
5.6- метровото Бентли се задвижва от 6.75-литров битурбо V8 двигател, разполагащ с 505к.с. и 1020 Nm въртящ момент, който е на разположение от 1800 об./мин. Огромният въртящ момент се предава на задните колела през 8-степенна скоростна кутия, която може да се управлява и от лостчета на волана.
Колкото и впечатляващ да е двигателя (който има и функция за спиране на 4 от цилиндрите) той е средство в услуга на още по-впечатляващия интериор. В купето на Mulsanne доминира дървеният фурнир започващ от централната конзола, преминаващ нагоре към таблото и обхващащ целият салон като клетка. За изработването на интериора, което става ръчно, са необходими 170 часа. Това е почти половината от времето по създаване на колата. Друг важен елемент грижещ се за комфортното и приятно пътуване в колата е кожата. Ще спомена, че можете да поръчате специално ощавена кожа, която да има ароматът на салона на старо Бентли.
Освен класически черти, Mulsanne притежава и много модерни такива. През 8-инчовият дисплей в централната конзола може да управлявате всичко по колата. Настройки по окачването, радиото, позицията на седалките, охлаждането и отоплението на седалките, позиция на колана, телефона та дори позицията на задните щори са достъпни през 1 бутон.
За комфортната возия в новото Бентли се грижи въздушно окачване с 4 нива на настройване – Comfort, Sport, Custom и Bentley. При обикновените автомобили последното ниво обикновено се казва Normal, но това не обикновен автомобил.
Не на последно място ще спомена аудиосистемата. Като опция за новото си голямо Бентли може да поръчате 2200-ватова система с 20 говорителя на фирмата Naim. Ако мощността ви се струва голяма не сте в грешка – това е най-силният усилвател монтиран фабрично на лек автомобил.
Цената все още не е обявена.
Снимки - тук
Официалната медийна информация - тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар