You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Lamborghini Reventon Roadster

19 септември 2009

Lamborghini Reventon Roadster


Миналата година от Lamborghini представиха проекта Reventon. Автомобил базиран на Murcielago, но с изцяло ревизиран дизайн в стил Lockheed F-117 Nighthawk. С лимитирана серия от 20 бройки и цена от 1млн.+ евро колата стана една от най-ексклузивните на пазара.
Ето че една година по-късно италианският производител предлага вариант на автомобила без покрив.
Lamborghini Reventon Roadster се задвижва от същият 6.5-литров V12 с максимална мощност от 670к.с.@8000об. и 660Nm@6000об. въртящ момент. Тези показатели са достатъчни да изстрелят всичките 1690к.г.(25 повече от купето) до 100км/ч за 3.4 секунди. Максималната скорост на автомобила е 330км/ч.
Освен 25-те кила, друга разлика между купето и Roadster-а, според Lamborghini, е цвета. Roadster-а е боядисан с малко по-различен нюанс на сиво в сравнение с купето. Освен боята между двата автомобила се забелязват и външи разлики. Линиите на новият Reventon са по-остри и „дълбоки”.
От производителя все още не са обявили точно колко Roadster-а ще произведат. В официалната медийна информация се споменава, че ще са под 20. Очакванията са бройката да е 10.
Ако имате 1.1млн. евро в излишък може да очаквате доставка след октомври месец.
Снимки - тук
Видео - тук
Официалната медийна инфоромация за колата - тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар