You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: 2010 Mercedes-Benz CLS

01 октомври 2010

2010 Mercedes-Benz CLS


Първото поколение CLS се появи на бял свят през 2003-а година. Пускането на модела в продажби обособи един нов клас автомобили - четириврати купета. Сега седем години по-късно Mercedes-Benz представят второто поколение CLS. Предишният модел беше без пряка конкуренция, но сега на пазара има такава в лицето на Audi A7, Porsche Panamera, Aston Martin Rapide и предстоящите предложения от марки като BMW и Lotus.
В началото на своя живот новият модел ще се предлага с два 6-цилиндрови мотора. Дизелов с 265к.с. и бензинов с 306к.с. В последствие към моторната гама ще се присъединят по-малък дизел с 204к.с. и V8 бензин с 408к.с. AMG версията на автомобила най-вероятно ще използва новият битурбо V8 мотор, който се монтира в последните CL63 и S63 AMG модели.
Окачването на автомобила е базирано на това от E класата на производителя. То е тип МакФерсон отпред и мултилинк отзад, а като допълнителна екстра можете да поръчате въздушно.
Акцент в модела се поставя върху сигурността. Автомобила разполага с изцяло светодиодни фарове, за по-добра осветеност. Електрониката също помага за предотвратяването на инциденти. Колата разполага стандартно с електромеханична кормилна колона, която улеснява и подпомага управлението. Други помощници са системата за предотвратяване на удари, която натиска спирачките и затяга коланите, ако изникне опастност от сблъсък; система за следене на сляпото място; система за сигнализиране при напускане на лентата за движение и др.
Естествено, както подобава на един луксозен атомобил, интериора на CLS е изпъсрен с кожа и дървени апликации, които до Ви накарат да се чувствате уютно и приятно.
Комюнике: тук.
Снимки тук