You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: 2011 Volkswagen Passat

05 октомври 2010

2011 Volkswagen Passat


Новото, 7-мо по ред поколение на модела Пасат се появи на бял свят. Със своите 4769мм(седан) модела е с 4мм по-дълъг от предишното поколение, като височината и ширината си остават непроменени.
Дизайнът на автомобила може лесно да се определи като умалена и малко по-ръбата версия на Phaeton. Друга прилика между двата модела е нивото на оборудване. Пасат може да се похвали с технологии, досега запазени само за високият клас лимузини. Седмото поколение на модела разполага със системи за: предотвратяване на удар, следене на сляпата точка, следене на пътната лента, автоматично паралелно паркиране и др.
Автомобила ще влезе в продажба около средата на ноември и разполага с 10 двигателя. Най-слаб е 1,6-литровият дизел(105к.с.), който в комбианция с Bluemotion оборудване на колата постигна световен рекорд за измината дистанция с едно зареждане - 2463,9 км. По време на пътуването си автомобила е изразходвал точно 77,25 литра гориво. Най-силиният двигател, измежду десетте и единственият 6-цилиндров е с обем 3,6 литра и разполага с 300кс. При него трансмисията с двоен съединител е стандартно оборудване, за разлика от останалите двигатели.
Комюнике: тук
Снимки: тук