You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Koenigsegg ONE:1

17 март 2014

Koenigsegg ONE:1



Кьонихсег е една типично Шведска(скандинавска) компания. Продуктите им са страхотни и се отличават с ползването на върхови технологии и инженерни решения. От 12 години насам автомобилите им са подложени на непрестанна еволюция. Моделът "едно" е поредното им най-добро постижение.
Единицата в името на модела е показател за съотношението тегло мощност на автомобила. Всеки килограм на този Кьонихсег се задвижва от една конска сила. "Едно" тежи 1360кг., зареден с всичко необходими течности и наполовина пълен резервоар с гориво.

Както се досещате мощността на двигателя е 1360к.с. или 1 мегават при 8250об/мин. Максималният въртящ момент е 1371Нм, като 1000 от него са на разположение още от 3000об/мин. Самият агрегат е 5.0-литров, V8 снабден с два турбокомпресора.
За постигане на желаното тегло от Кьонихсег са се насочили към ползване на изключително леки карбонови влакна за направата на шасито и почти всичко останало от автомобила. В сравнение с моделът Агера, Едно е 80кг. по-лек.
Външността на Едно е отрупана с аеродинамични елементи, които да осигурят на колата стабилност. Автомобилът е създаден да се движи по състезателните писти на света. За тази дейност, той е снабден с активна аеродинамика. В предната броня има два активни канала, които насочват въздушния поток. Задното крило също е активно.
Интересен елемент при подхода към пистовата насоченост са настройките на колата. Всеки автомобил разпознава, че се намира на писта, благодарение на ГПС устройството си, след което зарежда настройки за съответната писта от Кьонихсег сървър, посредством мобилен интернет.
Кьонихсег Едно ще бъде произведен в 6 екземпляра, всеки от които е продаден.