You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Lexus NX

20 април 2014

Lexus NX

NX с F Sport оптичен пакет


Лексус NX е компактен кросоувър, подходящ за градски условия. Моделът е нов за марката в този сегмент и като такъв носи със себе си и нов двигател. Той е с обем от 2 литра и ползва турбонагнетяване.

С размери от 4.6/ 1.8/ 1.6м. д/ш/в моделът е близък по размери до Мерцедес ГЛА и БМВ Х1. С междуосие от 2.66м Лексусът е с най-малко такова измежду трите.
За сметка на това дизайнът на японският автомобил е атрактивен и със сигурност ще привлича внимание в града.
Споменатият двулитров двигател на NX е с мощност от 235к.с., а скоростната кутия е 6-степенна автоматична. Задвижването е на предните или на четирите колела.
Автомобилът ще се предлага и в хибриден вариант с 2.5-литров атмносферен двигател, подпомаган от електрически такъв за обща мощност от 194к.с. 
Лексус NX бе представен на провеждащото се в момента автомобилно изложение в Пекин и ще се появи в изложбените зали на марката от есента.