You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Audi TT

10 март 2014

Audi TT

Ауди ТТС


Третото поколение на стилният спортен автомобил е вече факт. Използвайки еволюционният подход Ауди правят подобрения на колата по отношение на дизайна и техниката.Като габарити Ауди ТТ не се е променил, спрямо второто си поколение. Промяна има в колесната база, която е нараснала с 37мм до 2505мм. Теглото на колата е занижено с около 50кг и е 1230кг.

Двигателите, с които ще се предлага третото поколение на Ауди ТТ, са двулитрови. Дизеловият такъв е с мощност от 184к.с./380Нм и ускорява колата до 100км/ч за 7.2 секунди.

Бензиновият е с мощност от 230к.с./370Нм, които са достатъчни за ускорение до 100км/ч за 6 секунди.

По-мощен вариант на същият мотор се поставя в ТТС, което разполага с 310к.с./380Нм, за ускорение до 100км/ч в рамките на 4.7 секунди.

Стандартната трансмисия за всички агрегати е 6-степенна механична с предно предаване. Като допълнителна екстра се предлага 6-степенен С-троник със задвижване на 4-те колела.

Към стандартното оборудване на колата се числят и магненитични амортисьори, подобни на тези предлагани при модела Р8.

Промените в дизайна на колата са най-забележими в предната и част. Фаровете на ТТ са нови и могат да бъдат поръчани със светодиодни осветителни тела. 

Може би най-голямата промяна е тази на предната решетка. Тя има нов дизайн и е по-ъгловата от преди.

В интериорът най-силно се отличава липсата на екран на средната конзола. Всички функции на ТТ се помещават на 12.3" дисплей, позициониран зад волана, вместо приборно табло.