You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Citroen C4 Cactus

14 март 2014

Citroen C4 Cactus



Едно от клишетата за френските автомобили е, че те са странни. Да, някои модели не са по вкуса на всеки, но някои са всеобщо признати, като велики. Подобен пример е Ситроен ДС. Силните положителни отзиви след представянето на Ситроен Ц4 Кактус ни навяват на мисълта, че моделът може да бъде не по-малко успешен.





С размери 4.16/1.73/1.48м и д/ш/в и междуосие от 2.6м, Кактус е с почти идентичен с Ц4. Разликата между двата автомобила е в теглото.Кактус тежи средно около 200к.г. по-малко от събрата си, благодарение на новата си олекотена платформа. Освен нея от Ситроен са се постарали да свалят теглото на новия автомобил и по други хитри начини. Ползването на предни и задни седалки тип "пейка" спестява 6к.г. Ползването на изкачащи навън задно прозорци спестява 11кг. и т.н. Всичко на всичко Кактус тежи 965к.г.


Леката каросерия се задвижва от бензинови двигатели с мощност от 75, 82 и 110к.с. и дизелови с мощност от 90 и 100кс.


Сега е време да обясним какво са тъмните петна по каросерията на автомобила. Това са въздушни брони. Полиуретанова материя, която е изпълнена с въздушни капсули. Задачата ѝ е да предпази колата от дребни удари и одрасквания.


Оборудването на Ц4 Кактус включва всичко необходимо за лесно ползване на автомобил - камера за задно виждане, 7" екран за управление на функциите на колата, навигация, автоматично паркиране и др.

От Ситроен ще се опитат да улеснят живота Ви още повече, като в някои страни ще предложат ползването на Кактус на база заплащане за изминати километри, вместо закупуване. 
Цената за Ситроен Ц4 Кактус във Франция започва от 14 000€.