You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Range Rover Sport

27 март 2013

Range Rover Sport




Второто поколение на Рейндж Ровър Спорт дебютира преди ден на автомобилното изложение в Ню Йорк. Машината се възползва от новата алуминиева платформа на марката, представена от новият Рейндж Ровър, чрез която намаля теглото си.


В сравнение с Рейндж Ровър, Спорт модификацията е 150мм по-къса и 55мм по-ниска. Размерите на автомобила са 4850/1983/17980мм (д/ш/в). Спорт е 45кг. по-лек от събрата си (моделът тежи от 2115 до 2398 в зависимост от двигател и оборудване).

В сравнение с миналото поколение на колата разликите са по-фрапиращи. Второто поколение на модела е с 62мм по-дълго и има по-голяма колесна база с цели 178мм. Най-голямата разлика идва от новата алуминиева платформа, която е с около 280кг. по-лека от предходната стоманена.
Дизайнът на Рейдж Ровър Спорт е повлиян от модела Евоук, което се забелязва особено при задницата на колата. Не липсват и черните радиаторни решет
ки, тип пчелна пита, които допълнително подчертават динамичният характер на колата. Окачването на автомобила е с двоен носач отпред и мултилинк отзад. Амортисьорите са въздушни и напълно регулируеми. Височината на автомобила може да варира в границите на 185мм от най-ниското до най-високото ниво. Както и при Рейндж Ровър, Спорт разполага със системата Terrain Responce и пълно задвижване 4 по 4. Електрониката разпознава настилката на пътя и сама наглася необходимата височина на автомобила и разпределение на мощността към 4-те колела. При Спорт клиентите могат да избират между два варианта на системата 4 по 4. Разликата между тях е наличието на понижаваща предавка.
Двигателите за Спорт са ни познати от Рейндж Ровър. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична.

Няма коментари:

Публикуване на коментар