You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Lamborghini Veneno

07 март 2013

Lamborghini Veneno




Ламборгини отбелязват 50-годишнината на марката със специален модел, който е вдъхновен от състезателните болиди. Венено ще се произведе само в 3 бройки и те вече са продадени на цена от 3 млн € всяка.

В последните години Ламборгини редовно предлага специални автомобили на своите клиенти. След Ревентон, Джей и Сесто Елементо идва ред на Венено. Машината е базирана на Авентадор. Двигателят е 6,5-литров В12 с мощност от 750к.с., а скоростната кутия е 7-степенна. Както и при Авентадор задвижването се извършва от четирите колела. Тъй-като каросерията е изцяло нова и изработена от карбонови влакна Венено тежи 1450кг. цели 125 по-малко от колата на която е базиран. Ускорението от 0 до 100км/ч се извършва за 2,5 секунди, а максималната скорост е 355км/ч.
Всичко до тук е много хубаво. Бързо Ламборгини с уникален дизайн и лимитирана серия. Бъдеща колекционерска класика.
Ще си позволя да дам лично мнение. Дизайнът не ми допада. Представям си как на среща на управителите в Ламборгини са решили да направят специална кола за 50-гидишнината. Поумували са малко малко каква тематика да зададат на проекта и са се спряли на "състезателна кола". В този момент някой се е сетил да звъннат на колегите от Ауди (Ауди притежава Ламборгини), а оттам са им дали елементи от състезателните R18
Очевидното залепяне на Ауди елементи по колата занижава нейната стойност и я прави по-малко Ламборгини. Ревентон, Джей и Сесто Елементо са автомобили със страхотен дизайн. При Венено това не се е получило. Твърдението, че елементите са чисто функционални не е оправдание за кола струваща 3 млн €.

Няма коментари:

Публикуване на коментар