You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Rolls-Royce Wraith

05 март 2013

Rolls-Royce Wraith


Моделната гама на Ролс-Ройс се състои от предложения, които могат да се изброят на пръсти. Това не е особено печелившо в днешни дни. Други именити производители предлагат продукти, които на пръв поглед не се вписват в представите на хората за марката. Призрак (Wraith) не се отдалечава от класическите черти на английската фирма, но ги използва в друга насока.

Присъщите на Ролс-Ройс качества, като надеждност и качество, комбинирани със мощност и успокояващ лукс, този път са подчинени на целта скорост. Клиширано казано моделът би трябвало да е спортен. Спортен по Ролс-Ройски начин. Тоест, това е автомобил, който няма да ви измори и натовари по какъвто и да било начин, управлявайки го с висока скорост. Тази особеност се изразява в системата за подпомагане на трансмисията. Скоростната кутия получава данни от сателитната навигация, които използва за предугаждане на необходимата предавка по пътя напред.
5,2 метровата машина, която тежи 2,3 тона, е базирана на моделът Ghost. За разлика от лимузината, Призрак е с по-къса база (-183мм) и по-широка следа на задният мост (+24мм). Освен 2-те врати по-малко, външният вид на Wraith се отличава с покрив, който постепенно се спуска до края на купето. Тази линия подчертава динамичното предназначение на колата. Друга интересна подробност за модела е неговата емблема. Познатият дух на екстаза е наклонен напред, с което подчертава скоростните намерения на колата. Макар и да не сме свикнали да свързваме Ролс–Ройс със скорост, Призрак може да достави солидни количества от нея. Автомобилът ускорява до 100км/ч за 4,4сек., а максималната скорост е електронно ограничена до 250км/ч. Задвижването се осъществява от задните колеа. Двигателят е 6,6-литров В12 с два турбокомпресора и мощност от 624к.с./800Нм. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична.

Цената на Ролс-Ройс Призрак започва от 245 000€. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар