You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Лукс

25 април 2010

Лукс

На провеждащото се в момента автомобилно изложение в Китайската столица Пекин VW, Audi и Maybach представиха новите си предложения за луксозният сегмент.
Ауди предлагат дългата модификация на своето ново A8. Автомобила е с дължина от 5,26м, което е с 13см повече от нормалната версия. Съответно дължината на междуосието е нарастнала с толкова. Audi A8 L стандартно се предлага с 2 индивидуални седалки за задната част на автомобила. Като екстра може да се поръча удължаване на централната конзола, в която да се постави хладилник. Седалките на автомобила са отопляеми, охладяеми, могат да масажират да се накланят и дори има настройка за лумбалната опора. За допълнителен комфорт пътника може да нагласи опора за краката, разположена на гърба на предната седалка. Откъм мултимедия инглощадци предлагат 10 инчови монитори, 1400-ватова аудиосистема Bang&Olufsen с 19 говорителя. Също така автомобила разполага с интернет достъп през телефонната система. Навигацията ползва услугата Google maps и е свързана с круз контрола, който е адаптивен.
Топ двигателя за Audi A8 L е 12-цилиндров W-образен FSI с директно впръскване на горивото. Обема на агрегата е 6,3 литра и разполага с 500к.с., като средният разход на гориво е 12 литра на 100 километра.
VW Phaeton претърпява вторият си фейслифт. Колата е дълга 5,06м в стандартната си модификация и 5,18 в дългата такава. 6,0-литровият W-образен 12-цилиндров двигател произвежда 450к.с. и е най-мощният, който се предлага за модела. Стандартно колата се продава със задна седалка с три места. Като допълнителна екстра може да поръчате индивидуални седалки с хладилник между теях или каквото ви дойде на акъла, изпълнено от Volkswagen Exclusive. Подобно на Audi A8 колата ползва навигация от Google Maps и има 4-зонен климатик. Нека не забравяме, че климатичната инсталация на колата е една от най-технологичните в света. Тя е снабдена със сензор за влажност, така не позволява изпотяване на стъклата в автомовила, а и може да работи при скорости над 250км/ч без проблем.
Интересното при Phaeton е начина по който се управляват късите и дългите светлини. При повечето автомобили при засичане на насрещно движещо се МПС електрониката превключва от дълги на къси, за да предпази от заслепяване. При Phaeton системата "завива" дългите светлини така че те да не пречат на насрещният водач. Предимството е, че дългите светлини остават включени.
Maybach също представи променените си модели на Китайският автосалон. Всички модификации са с променена радиаторна решетка, задни светлини и странични огледала.
Двигателят на автомобила е оптимизиран и разполага с 550к.с., като S версията на модела 57 има в наличност 630. Промените по интериора се състоят в нови материали и възможност за поставяне на един 19" екран вместо два 9". Най-голямата промяна е предлагането на големите разтягащи се седалки за по-млакият модел 57. Досега те бяха налични само за 62-ката.
Като интересни екстри можем да посочим възможността за поставяне на кристали Swarovski по седалките и Parfume amotiser. Последното е ароматизатор, който досега се предлагаше за лимитираната серия Zeppelin, където струваше 4000€. Сега играчката е налична за всички модели.
Комюнике : A8 L, Phaeton
Мултимедия : A8 L, Phaeton, Maybach




Няма коментари:

Публикуване на коментар