You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Maserati A6G Zagato

02 септември 2014

Maserati A6G Zagato

Шаси номер 2186.


Моделът А6Г на Мазерати е шосейната версия на състезателния А6ГЦ. Производството на автомобила започва от 1947-а година, но успехът на шосейният автомобил започва в периода 1954-1957-а година. Тази така наречена втора серия на А6Г разполага с двигател, който е по-близък до състезателния. Двулитровият редови шест-цилиндров мотор разполага с 3 карбуратора Вебер и мощност от 150к.с. От втората серия А6Г са произведени 60 екземпляра с каросерии от Загато, Алемано, Виняле и Фруа. От тях най-лека е била тази на Загато. Екземплярите, които са снабдени с нея са 21. Мезерати А6Г с каросерия от Загато тежи 840к.г.


Сравнителната рядкост на моделите с каросерия Загато и техният изключителен външен вид предизвикват твърденията, че именно А6Г Загато са най-красивите Мазератита произвеждани някога. Не може да пренебрегнем и фактът, че екземпляр от модела може да достигне цена от 4млн.$.


Повод за краткото представяне на този емблематичен за марката модел е 100-годишният юбилей на Мазерати. Тази година се навършва 1 век откакто Алфиери Мазерати открива своя бизнес със запалителни свещи, който финансира страстта на братята Мазерати към състезанията и състезателните автомобили.