You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Audi Sport Quattro Concept

05 септември 2013

Audi Sport Quattro Concept


Преди три години Ауди представи концептуалният автомобил Спорт куатро. Като автомобил за изложение целта му бе да представи визия за бъдещия дизайн на марката. Със Спорт Куатро от фирмата отбелязаха и 30-годишнина от появата на първото Спорт куатро – т.нар Уркуатро. Сега от фирмата представят нов вариант на същия концептуален автомобил.
Новият Спорт Куатро Концепт е много по-близо до реален производствен модел от предишната концепция. Кажи-речи от пускането му на пазара го делят едно решение за пускане в продажба и няколко месеца тестове и настройка.
С размери от 4602/1964/1386 (д/ш/в) колата е 5см по-дълга и 1см по-широка от Уркуатрото. Пропорции, които са съвсем близки до появилата се преди 30г. рали легенда.
Задвижването на Спорт Куатро концепт е поверено на 4-литров битурбо двигател с 560к.с/700Нм. (познат ни от Ауди С8 и други модели на ВАГ групата.). Скоростната кутия е 8-степенна, а задвижването е на 4-те колела. В крак с времето в трансмисията има вграден електромотор, който прави колата хибрид. Мощността на допълнителното задвижване е 110кВ/400Нм. Комбинирано двете дават 700к.с. и 800Нм(вероятно ограничено, за да не се счупи скоростната кутия) мощност. Ускорението на колата до 100км/ч става за 3,7секунди и максимална скорост от 305км/ч. Теглото на автомобилът е 1850кг.
Ако сте в града и не може да позвате всичката мощност на Спорт Куатро Концепт, то електродвигателят позволява придвижване с един заряд до 50км.
Единственият въпрос, който очаква отговор в момента е дали Спорт Куатро Концепт ще може да бъде закупен или ще бъде изстрелян към музея на марката.