You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: BMW 6 series Gran Coupe

11 декември 2011

BMW 6 series Gran Coupe


Моделът Гран Купе на БМВ е баварска интерпретация за седан с купеобразна линия. По друг начин казано това е едно четириврато купе. От трите големи немски марки БМВ последни излизат с такъв модел. Дали последният ще бъде първи ще покажат продажбите. Ауди А7 и Мерцедес ЦЛС вече са на пазара.


Гран Купе е с дължина от 5007мм и междуосие от 2968мм - с няколко мм повече от 5-а серия. Ако трябва да сравним пропорциите с 6-та серия на фирмата, то разликата набъбва до 113мм за двата параметъра. В сравнение с преките си конкуренти баварецът надделява при показателите дължина и междуосие.
От гледна точка на дизайна CLS е моят фаворит плътно следван от А7. Гран Купе няма агресивната линия на Ц колоната, както при А7 нито мускулестото излъчване на ЦЛС. Бих казъл, че дизайнерите са играли на сигурно. Все пак за утешение можем да си припомним концептуалният автомобил CS, който фирмата представи през 2007-а на Шанхайското автомобилно изложение.
Засега 6-та серия Гран Купе ще се предлага с два бензинови и един дизелов мотор. Нафтовият агрегат е редови 6-так с обем от три литра, разполага с два турбокомпресора и мощност от 313к.с. Малкият бензинов мотор е с мощност от 320к.с. и отново е 6-цилиндров редови. Oсемцилиндровият бензинов двигател е с обем от 4,4 литра и мощност от 450к.с. Подпомогнат от система за задвижване на четирите колела, агрегатът ускорява автомобила до 100км/ч за 4,5 секунди. Всички двигатели се куплират с осемстепенна автоматична скоростна кутия.
Електронните джаджи, предлагани при модела са подобни на тези от 5-а серия.
Снимки: тук.
Внимание видеото е дълго и скучно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар