You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Toyota GT86 и приятели

02 декември 2011

Toyota GT86 и приятели

Сякаш бе отдавна времето, когато Тойота изтегляше милиони автомобили от пазара поради дефектни педали на газта. Голяма част от интернет обществото тогава изрази мнение, че това е карма следствие от производството на обикновени и скучни автомобили.
Е от фирмата изглежда веднага са си взели поука и създадоха GT 86.

Моделът е духовен наследник на получилото легендарен статус хачироку от миналото. GT 86 е създаден в съвместна дейност със Субару. От там идва 2-литровият боксер мотор, към който Тойота добавят собствена система за директно впръскване на горивото. Така машината разполага с 191к.с./151Нм мощност. Теглото на автомобила все още не е официално обявено, но предположенията се въртят около 1300кг, което е достатъчно малко. Предавателните кутии са 6-степенни - механична и автоматична.
Причината зад използването на боксер двигател е в центъра на тежестта на автомобила. Той се намира на височина 45мм над земната повърхност. Тази ниска стойност е постижима само чрез използването на мотор с хоризонтално разположени цилиндри.
Ниско тегло, нисък център на тежестта - какво означава всичко това? Динамика! GT 86 е създаден, за да доставя удоволствие от шофирането. Автомобила е със спортна насоченост и създаден с идеята да се хареса на ентусиастите, които събота и неделя ползват автомобилите си за удоволствие.
Допълнителните екстри, които могат да се поръчат към колата са- регулируемо окачване, по-силни спирачни апарати, метални спирачни маркучи, спортни въздушен и маслен филтър и т.н.
Освен това колата би трябвало да е лесна за тунинговане. По неофициална информация софтуерът на двигателя не е кодиран. Ползването на двигател от Субару навежда на мисълта за замяната му с такъв от Импреза СТИ. А защо не е и заедно с 4-колесното задвижване?
Тойота ГТ 86, Субару БРЗ и Сцион ФР-С са автомобилите, които използват описаната техника и ще се предлагат на пазара.
Снимки има навсякъде из интернет. Моделите се различават само по емблемите си.
Видеа тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар