You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Обзор на автомобилната 2011-а година

25 декември 2011

Обзор на автомобилната 2011-а година


За автомобилните ентусиасти годината с пореден номер 2011, считано от рождението на Христо бе изпълнена с много вълнуващи моменти. На първо място ще посочим появата на нов модел от именитата Италианска марка

Pagani. Хорацио Пагани приключи със Зонда и ни представи Хуайра. Естествено всички с поне капчица бензин в кръвта ахнаха и се стрелнаха да си сменят бельото.
Не по-малко надървящо е и завръщането на Ланча Стратос. За съжаление плановете за дребносерийно производство на модела не се осъществиха.
Може би най-голямата сензация на годината е появата на четириместното Ферари ФФ. Машината на всичкото отгоре е и със задвижване на четирите колела. Нетипично за класическа спортна марка, но заявките за колата се изсипаха, като екваториален порой, веднага след представянето.
Наред с Пагани и Ферари от Ламборгини вдигнаха покривалото от тежката си артилерия. Последният разярен бик има 700к.с., карбоново шаси и модерно окачване. Дори вдига 370км/ч
Лето 2011 не мина и без подобряване на рекорди. Нобухиро Таджима успя да преведе своето Сузуки СХ4 до върха Пайкс Пийк за под 10 минути, което го прави единственият човек с подобно постижение. От догодина трасето по върха ще е изцяло асфалтирано, което прави рекорда недостижим.
На последно място ще споменем появата на Тойота ГТ86/ Субару БРЗ и Сион ФР-С. Несъмнено бъдещи класики сред любителите на активното шофиране.
Разделяме се до предстоящата 2012-а година с пожелание да ползваме главите си не само за украса и да се чувстваме обичани.
Музикалният поздрав е тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар