You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Болидите от Ф1 за сезон 2015-а година

01 февруари 2015

Болидите от Ф1 за сезон 2015-а година

С наближаване стартът на шампионата във Ф1 за 2015-а година, ще представим болидите на претендентите за титлата.


Изминалият сезон бе неуспешен за Ред Бул Рейсинг. Доскорошните шампиони не успяха да се противопоставят на доминантния Мерцедес. В допълнение към разочарованието Себастиан Фетел - звездата на тима, реши да премине в отбора на Ферари. Така през 2015-а година RB11 ще бъде пилотиран от Даниел Рикардо и Данил Квият.


Болидът на Мерцедес-Бенц отвя конкуренцията през сезон 2014. Единствените проблеми за отборът идваха от самият него. Острата битка между Нико Росберг и Люис Хамилтън за титлата при пилотите доведе до загуба на точки и отпадания за отбора. Въпреки конфликтите между състезателите, отборът се поздрави с пълен успех в края на шампионата. F1 W06 и тази година ще е колата, която всички трябва да победят, за да достигнат първото място.




Скудерия Ферари е най-популярният отбор във Ф1. През изминалият сезон скачащите кончета преминаха през няколко смени на своя шеф и казаха чао на Фернандо Алонсо. Испанецът се раздели с Маранело и замина за Англия. На негово място дойде Себастиан Фетел, който ще си партнира с Кими Райконен зад волана на SF15-T.




Отборът на Лотус във Ф1 бе първи... по брой отпадания през изминалият сезон. Двигателят Рено в шасито успяваше доста често да създава проблеми. Поради това от тима избраха агрегатите на Мерцедес за болида си E23 през сезон 2015. Пилоти са Ромейн Грожан и Пастор Малдонадо.




Сезон 2014 за Макларън бе междинен. Още преди началото на надпреварата от тима обявиха, че за сезон 2015-а година двигателите в за отбора ще са производство на Хонда. Неизвестността при тима произхождаше от избора на пилоти за текущия сезон. В края на краищата изборът падна на Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън.




Тимът на Форс Индия продължава участието си във Ф1. Болидът VMJ08 е задвижван от агрегат на Мерцедес и ще се урпавлява от Нико Хулкенберг и Серхио Перез.


През 2014-а година отборът на Заубер не успя да повтори успешният за тима сезон 2013. През изминалата година тимът не успя да отбележи точки. Може би новият C34 ще промени това. Пилоти за отборът са Маркус Ериксен и Фелипе Наср.


Заедно с Ред Бул, Торо Росо остават единствените отбори, които ще ползват двигателите на Рено през сезон 2015. Сателитният за Ред Бул отбор се раздели с миналогодишните си пилоти и тази година ще разчита на новаците Макс Верстапен и Карлос Сайнц(младши).


Сезон 2014 бе успешен за отборът на Уилямс. Тимът постигна множество подиуми и зае трета позиция в крайното класиране при конструкторите. През предстоящият сезон Валтери Ботас и Фелипе Маса ще се опитат да отговорят на високите очаквания зад волана на FW37.


Първото състезание във Ф1 за 2015-а година ще се проведе на 15-и Март в Мелбърн, Австралия.