You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Ariel Nomad

07 януари 2015

Ariel Nomad




Ариел е английски бутиков производител на автомобили, който познаваме с модела Атом. Дълго време откритото возило, без врати бе единственото, което фирмата предлагаше. Различните модификации на големият картинг, Атом, силно впечатлиха автомобилните фенове със своята индивидуалност. Миналата година от фирмата представиха свой мотоциклет, а сега пускат на пазара и Атом за пресечен терен, наречен Номад.




3.2-метровото бъги тежи 670кг. и както Атом е направено от тръбно шаси. Ръчно заварената конструкция се прави от един човек и ако искате можете да му висите на главата, докато той конструира автомобила Ви, за да се почувствате по-силно свързан с возилото, което сте си поръчали.
Маркетинговите измишльотини настрана, Номад се задвижва от 2.4-литров, атмносферен двигател на Хонда с мощност от 235к.с./300Нм. Ускорението до 100км/ч се осъществява за 3.4 секунди. Скоростната кутия е 6-степенна механична с къси предавки.

Номад може да бъде конфигуриран по различни начини. От Ариел предлагат 3 комбинации от амортисьори и пружини, гуми и джанти, които да изберете в зависимост от това предимно на какъв терен ще ползвате колата.
Ако смятате да се забавлявате в калта, то 15-цоловите джанти с гуми за рали ще са вашият избор. След разходката си ще можете да измиете Номад с градинският маркуч, тъй като интериорът е непромокаем.

Производството на модела ще започне през пролетта на тази година.