You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: McLaren P1 GTR

25 октомври 2014

McLaren P1 GTR




Колкото и да е бърз един сериен автомобил той би могъл да бъде направен още по-бърз. Премахването на необходимостта той да отговаря на изискванията за движение по обществените пътища, отваря много възможности. Макларън П1 ГТР е продукт на отпадането на тази необходимост.



С П1 ГТР няма да можете да отскочите до магазина, но ще шофирате по писти на които се провеждат състезания от Формула 1. Със закупуването на колата за около 2млн. паунда ще се превърнете в част от състезателната програма на Макларън.

Получавате достъп до симулатора на компанията, на който тренират и пилотите от Ф1. Ще се упражнявате с треньор за да подобрите физическите и психическите си възможности. Естествено ще управлявате П1 ГТР по световните Ф1 писти, придружавани от личен състезателен инженер и екип от техници.

П1 ГТР е с 83к.с. по-мощен от серийният си събрат и разполага с 986к.с. Окачването на колата е статично и задното крило е фиксирано. Подобно на състезателните автомобили, ГТР разполага с пневматични крикове на борда си.

Предната следа на ГТР е с 80мм по-широка от тази на стандартната кола. Съответно ножът под предната броня също е нарастнал. Появили са се и аеродинамични елементи на предните калници.

Интериорът е от карбонови влакна, като най-силно впечатление прави воланът, който на помня за такъв от болид на Макларън във Ф1.

П1 ГТР ще бъде предлаган на собствениците на П1. Бройката автомобили, която ще бъде произведена още не е уточнена, но очакванията са за 30-35 екземпляра.