You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Pagani Huayra

26 януари 2011

Pagani Huayra


Месец преди автомобилният салон в Женева да отвори врати от Pagani разкриха подробностите около наследника на модела Zonda- Huayra.
Хуайра(да не се съкращава на хуйра, че лошо) е кръстен на южноамерикански бог на вятъра. Външният вид на автомобила също е вдъхновена от този природен елемент. Макар и да напомня на Zonda дизайна на колата е силно променен. Плавните, заоблени форми са допълнени от отварящи се нагоре врати подобно на 300 SL.
Благодарение на 6-литровият V12 битурбо двигател, разработен от AMG, Хуайра е напълно способен да полети. 700-те конски сили мощност се предават на задните колела посредством 7-степенна сенквеционална скоростна кутия и задвижват 1350кг тегло. Предполага се, че колата е способна на скорости от над 350км/ч. На помощ при такива скорости се притичват двете малки крила на задницата, които се управляват от процесор. Сравнително ниското тегло е постигнато благодарение на олекотени ковани елементи по окачването, карбон-титаниев монокок познат ни от Zonda R и титаниева изпускателна система.
Нещото, което отличава автомобилите Pagani от останалите на пазара е интериора. Хуайра не нарушава тази традиция. Кокпита е красив пъзел от кожа, алуминий и карбон, който е радост за сетивата.
Снимки: тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар