You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Обзор на 2010-та

29 декември 2010

Обзор на 2010-та


Два дни преди края на годината ще се върнем към по-интересните събития от изминалите 354 дни.
На първо място ще споменем Nissan Leaf. Четиривратият хечбек представлява плаха и надяваме се не последна крачка към екологично чист транспорт. Автомобила влезе в продажби още тази есен, но засега се произвежда в ограничени количества.
Месец март ни предложи усъвършенствания вариант на Koenigsegg CCX - Agera. Шведският производител си извоюва място в света на супер спортните автомобили и последното им предложение определено не отстъпва на установените имена на пазара.
По календарен ред продължаваме с Hennessey Venom GT. Щатският автомобил има всички необходими качества, за да превърне неделното ходене до пистата в незабравимо преживяване.
2010-та не мина и без появата на Ferrari. Скачащите кончета обявиха модела 599 GTO. Автомобила е ограничена серия от 600-1 бройки и е разпродадена още преди официалното представяне на колата пред световната публика.
Тази година се чества 100-годишният юбилей на марката Alfa Romeo. По този повод от фирмата представиха няколко концептуални автомобила. Един от тях е TZ3 Corsa.
Силните емоции през годината бяха възпламенени и благодарение на Porsche. Всепризнатият производител на спортни автомобили представи най-мощното си произведение в своята история - GT2 RS.
XENATEC Coupe влиза в този списък просто, защото е яко да отрежеш две от вратите на луксозен автомобил за стотици хиляди. Ето, че и с малко закъснение се появи първият екземпляр- цък.
Неоспоримо едно от най-важните събития на годината бе поставянето на нов световен рекорд за скорост на сериен автомобил от Bugatti Veyron 16.4 SS. В книгата за рекорди на Гинес е вписано 431км/ч, но ако имате щастието да притежавате модела няма да ги достигнете, тъй като от съображения за сигурност скоростта на колата е ограничена до 415км/ч.
Предпоследен по изброяване е Jaguar C-X75. Концептуален автомобил, който обра овациите на Парижкият автосалон с атрактивния си дизайн и нестандартна форма на задвижване.
Не на последно място по важност ще отбележим Българският принос. 2010-та се оказа изключително плодотворна за мотоспорта ни, в лицето на Тодор Дунев. Той успя да спечели Европейският дрифт шампионат. Поздравления!

Няма коментари:

Публикуване на коментар