You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Хибридизация

11 март 2010

Хибридизация


На приключващото след 3 дни автоизложение в Женева, освен нови модели бяха представени и концептуални такива. Общото в случая между Ферари, Лотус и Порше е наличието на хибридно задвижване.

Ferrari 599 Hy Kers(видео), Lotus Evora 414E (видео) и Porshce 918 Spyder (видео) имат електрически мотори, които подпомагат бензиновите такива.

В статия от jalopnik.com колегите повдигат въпроса, доколко е разумно да се използват хибридни технологии в спортни автомобили от висок клас. Ефекта на допълнителната мощност е понижен от високото тегло на батериите. Колите от класа на Ферари не се ползват ежедневно и пробегът възможен само на батерии е непотребен, при положение че колата се ползва за доставяне на силни усещания, а не за обикновено придвижване.

Смислени или не в случая хибридните технологии ще понижат нивото на отделяни вредни емисии от автомобилите. Ползването на технологията от нишови производители като Ferrari, Lotus и Porsche идва да покаже, че нейното разпространение ще продължи да се разраства. Нищо чудно след около 5 години на пазара на нови автомобили да няма чист бензинов двигател т.е. без допълнение от електрически такъв.

Определено измежду трите споменати автомобила Porsche 918 Spyder обра овациите на публиката в Женева. Колата разполага с V8 бензинов двигател и два електромотра. Дали 918 ще е наследника на Carrera GT? Това вероятно ще стане ясно до година или две, когато се очакват новите суперспортни предложения от Ferrari и Lamborghini.

Галерия от 2010 Geneva Motor Show : тук


Няма коментари:

Публикуване на коментар