You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: 2010 Opel Astra

15 май 2009

2010 Opel Astra


Десетото поколение на популярният компактен автомобил на Опел, трябваше да дочака своята премиера на автосалона във Франкфурт, но уви. След изтичането на официалните снимки в интернет от компанията оповестиха информацията за модела. Дали публикуването на снимките е и било инцидентно или от Опел се надяват на бързи продажби, няма особено значение.
Дизайна на новата Астра следва стилът, наложен от европейският автомобил на годината – Insignia. Темата, „крила и остриета” постигнала успех в Insignia е доразвита и напасната към по-малкият автомобил. От снимките се вижда, че дизайнерите са наблегнали повече на крилата, отколкото на остриетата. Новият автомобил има по-мек вид в сравнение с по-големият си брат.
Приликите между 10-тата Астра и Insignia не приключват само с външният вид. Голяма част от технологиите от по-големият автомобил са пренесени в малкият хечбек. Астрата разполага с адаптивно окачване, което може да се настройва от водача в режим standart, sport или tour. Освен mechatron окачването, както го наричат от Опел, фирмата въвежда още технологии от средният в малкият клас – адаптивни светлини с променлива сила на светене и камера, която разпознава пътните знаци.
Автомобилът ще се предлага с 4 дизелови и 4 бензинови двигателя. Дизелите са с мощност от 95 до 130кс , а бензиновите от 100 до 180кс. Всички двигатели отговарят на Евро5 стандарта за изгорели газове. Дано да има и OPC версия на автомобила.
Видео на автомобила, можете да видите ТУК