You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Отборите във Формула 1 през 2019 година

21 февруари 2019

Отборите във Формула 1 през 2019 година

Началото на предсезонните тестове във Формула 1 означава, че сме съвсем близо до първият старт за сезона. На 17 Март отборите ще застанат на стартовата редица в Австралия, за да възобновят надпреварата.

Миналогодишният шампион Mercedes-AMG Petronas Motorsport ще се състезават с болида F1 W10 EQ Power+. Той ще бъде управляван от световният шампион Люис Хамилтън и Валтери Ботас. Сребърните стрели вече не доминират така убедително, както преди 3 години и не бива да се отпускат, ако не искат да загубят първото си място.

Претендентът, както миналата, така и тази година ще е Scuderia Ferrari F1. Тимът бе много близо до пълният успех през сезон 2018, но не успяха да спрат Хамилтън и Мерцедес. Надеждите на червените кончета са съсредоточени в Себастиян Фетел, но зад гърба му вече не е опитният Кими Райконен, а жадният за изява млад Шарл Льо Клер. Двамата ще управляват болидът SF90

Ред Бул рейсинг поизостана, като скорост от Ферари и Мерцедес през миналия сезон, но не достатъчно, за да загуби третата си позиция в шампионата. Тимът успя да спечели няколко състезания. Надяваме се болидът RB15, задвижван от двигател Хонда, да се окаже достатъчно конкурентноспособен във всяко състезание. Пилоти са доказано бързият Макс Верстапен и талантливият Пиер Гасли, който замени отишлият в Рено Даниел Рикиардо.

Четвърти в миналогодишното класиране – Рено, представи болидът R.S.19. Пилоти за французите са Нико Хулкенберг и Даниел Рикиардо, който измести Карлос Сайнц младши

 

Haas F1 бе достатъчно конкуретноспособен във втората половина от отбори през изминалият сезон. Тимът се възползва от двигателите си Ферари и успяваше да спечели точки от състезанията. За 2019-а година промени в отбора няма. Двигателят на VF-19 идва от Маранело,а пилоти са Ромейн Грожан и Кевин Магнусен.

 

McLaren F1 имат доста да наваксват. Партньорството с Хонда бе прекатено още миналата година, поради слабите резултати, Фернандо Алонсо се пенсионира, а Стофел Вандорн бе отпратен. През 2019-а година британците имат нужда от успехи с новият MCL34. В противен случай славното минало на отборът ще бъде окончателно забравено и заместено с посредственост. Пилоти са Карлос Сайнц младши и Ландо Норис.

SportPesa Racing Point е преобразувалият се отбор на Force India. След финансовите неприятности на бившите собственици от Индия, тимът мина през процедура по фалит още в средата на сезон 2018. Болидът RP19, задвижван от двигател Мерцедес, ще бъде управляван от Серхио Перез и Ланс Строл.

Alfa Romeo Racing е новото име на добре познатият ни отбор на Заубер. Както се досещате двигателите за болида C38 се доставят от Ферари. Отборът ще ползва услугите на Кими Райконен и Антонио Джованаци.

Scuderia Toro Rosso или вторият отбор на Red Bull показа добри резултати в някои от квалификациите през сезон 2018. За съжаление по време на състезанията скоростта не бе достатъчна за множество точки. Тимът се раздели с Пиер Гасли, който премина в Ред Бул и на негово място привлече познатият ни Данил Квият. Новозеландецът Брендън Хартли бе отпратен за сметка на Александър Албън. През сезон 2019 отборът ще се състезава с STR14, задвижван от двигател на Хонда.

Последни в подреждането през 2018-а година остана отборът на Williams. Отборът има нужда от средства за развитие на болида и резултатите го показват. Задвижваният от двигател Мерцедес, FW42 ще се управлява от младата надежда Джордж Ръсел и злощастният Робърт Кубица. 

Моля подкрепете страницата, използвайки бутонът “Donate”. Всеки жест е високо ценен.