You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Ferrari FXX K

04 декември 2014

Ferrari FXX K




Ето че настана време да видим и пистовият вариант на Ферари Ферарито. FXX K е състезателен автомобил, който няма да участва в някой шампионат. Както и при останалите Ферари XX модели, колата ще се предложи на клиенти на марката, които ще могат да я карат на някои от пистите по света.



Както подобава за автомобил, който ще се кара само на писта, той е мощен. 1050к.с. задвижват скачащото конче. 860 от тях са дело на 6.3-литровият V12 двигател, а останалите 190 се произвеждат от електрическият мотор на колата.

Другото направление, в което е доработено Ферарито е аеродинамиката. FXX K разполага с преден сплитер, който стои 30мм по-ниско от ръба на стандартната предна броня. Задното крило е изместено назад с 60мм и има добавени елементи от двете си страни. Като цяло колата произвежда повече притискателна сила при движение  висока скорост. Стойността, която Ферари обявяват е 540кг. при 200км/ч.

Ферари FXX K ще се продаде 32 пъти на единична цена от 2.2млн. €.