You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Opel Corsa (E)

09 юли 2014

Opel Corsa (E)




Петото поколение на компактният модел бе представено на широката публика днес. Официалният дебют на новата Корса ще се състои на Парижкото автомобилно изложение през месец Октомври.


Размерите на Корса Е са почти идентични с тези на предшестващото поколение. Новият автомобил е пораснал с 3см. на дължина. Междуосието е идентично. Корса Е ще се предлага с три и пет врати.


При дизайнът има разлики. Петото поколение е съвременно с нови предни светлини и радиаторна решетка.


Централен елемент в интериорът на колата е 7-инчовият чувствителен на допир екран, чрез който се управляват функциите на автомобила, дори и гласово. Корса Е може да се похвали със система за автоматично паркиране, която управлява волана и камера за задно виждане.


В сравнение с четвъртото поколение на Корса, петото е с изцяло ново окачване. При желание клиентите могат да го поръчат със спортна настройка, при която пружините на колата са по-твърди и ниски. Усилвателят на волана вече е електрически и с едно натискане на бутон може да бъде задействан градски режим, при който боравенето с волана е изключително леко.


Корса Е ще се предлага с 5 двигателя, три от които с турбо пълнене. Бензиновият с обем от 1л. е с мощност от 90 или 115к.с. и въртящ момент от 170Нм. 1.4-литровият бензинов двигател е с мощност от 100к.с./200Нм. Дизеловият двигател е с обем от 1.3л. и мощност от 95к.с/210Нм.

Скоростната кутия за Корса Е е 6-степенна механична или автоматична.


Базовата цена ще бъде около 12 000€.