You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Audi R8 LMX

10 май 2014

Audi R8 LMX


Ауди е производителят, който положи много усилия в промотиране на светодиодните си светлини. Успехът на екстрата може да се види всеки ден по улиците. Повечето клиенти на марката са избрали автомобилът им да е с LED светлини.
Както знаем, успехът предизвиква конкуренцията. В случаят от БМВ започнаха да говорят за лазерни светлини. Концептуален i8 бе снабден с такива, но засега моделът се продава със светодиодни.
За да изпреварят Баварските си съседи от Ауди представиха Ауди Р8 LMX.
Стандартното Ауди Р8 е снабдено със светодиодни светлини, които са подпомогнати от лазерни диоди. Технологията се ползва в състезателният Ауди Р18 е-трон.
Във всеки фар има модул от 4 лазерни диода, които излъчват светлина с дължина на вълната от 450нм. Тази синя на цвят вълна се преобразува с помощта на фосфор в светлина с цветна температура от 5500К. Лазерната технология се задейства при скорости над 60км/ч.
Освен с лазерни фарове Ауди Р8 LMX се отличава и с нов цвят - Ara blue. Синьото е внесено и в интериора автомобила. Гърбът на седалките е с цвета на купето, а долната има част е тапицирана със синя кожа.
Ауди Р8 LMX се продава за 210 000€.