You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Mercedes-Benz C class (W205)

16 декември 2013

Mercedes-Benz C class (W205)


Появата на нова Ц класа е важен момент. Моделът е най-продавания за марката и като такъв е основен за нея. Новият вариант на колата е получил подобрения във всички аспекти - от дизайн до задвижване и екстри.
Външният вид на Ц класа наподобява много този на появилата се наскоро С класа. W205 е дълъг 4686мм и широк 1810мм. Това го прави 95мм по-дълъг от предшественика си и 40мм по-широк. Колесната база е увеличена с 80мм до 2840. Допълнителното пространство е насочено към задната част на каросерията,. Така пътуващите на задната седалка ще се радват на по-голям комфорт. Багажникът е с обем от 480л.
Каросерията на Ц класа вече ще се произвежда с много повече алуминиеви елементи с цел снижаване на тегло. Около 50% от металът по нея ще е алуминий. Това означава, че W205 е с около 100кг. по-лек от преди.
Задвижването на колата ще се извършва от множество 4- и 6 цилиндрови двигатели. Хибридното задвижване също ще бъде на разположение. Към момента са обявени само 3 агрегата. Два 4-цилиндрови, бензинови мотора с мощност от 156 и 184к.с и един дизелов с мощност от 170к.с. Скоростните кутии за модела са 6-степенна механична и 7-степенна автоматична.
Окачването на колата е независимо, а като допълнителна екстра можете да поръчате и въздушно такова.
Като масов автомобил, Ц класа трябва да осигурява виоко ниво на безопасност на пътниците. Освен многото въздушни възглавници, стандартна за модела е система, която натиска спирачките, ако прецени, че ще настъпи сблъсък.
Към допълнителните екстри спадат системи за следене на пътната лента, за автоматично паркиране, за разпознаване на пътни знаци, светодиодни фарове и др.
Цената на Мерцедес-Бенц Ц класа за Германия започва от 35 558€.