You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Ford Mustang

08 декември 2013

Ford Mustang

Форд Мустанг
Шестото поколение на най-популярната американска кола ще се появи, за да отпразнува 50-годишнината на модела. Символ на американската мечта за обикновения човек отвъд океана, понито на Форд доставя емоции на трудоваците с ограничен бюджет. Какво ново?
Като размери, разликите спрямо предходния Мустанг са малки. Новата кола е по-ниска и по-широка с 3см. Увеличението в ширината на автомобила е благодарение на по-голямата следа на задната ос.
Причината за разширението се крие под каросерията. Досега, понито ползваше зависимо задно окачване. Причината за което е доста американска - драг. С такова окачване колата се ускорява по-лесно по права линия. Но сега от Форд искат да изкарат повече парички от най-популярния си модел и затова ще го пуснат на пазара из целия свят. За да се хареса на всичкото народ по света Мустанг вече е с независимо задно окачване.
Друга особеност са двигателите. Освен очаквания V8 и по-малкият му събрат V6, колата ще се предлага и с четирицилиндров, турбодвигател.
Последният е с обем от 2,3 литра и мояност от 309к.с./407Нм. Осемцилиндровият двигател е атмносферен и с обем от 5 литра. Мощността му е 426к.с./529Нм.
За атмносферният 3,7-литра, 6-цилиндров двигател все още няма данни, но се очаква и той да е около 300к.с.
Скоростната кутия и за трите е 6-степенна - автоматична с възможност за смяна на предавките чрез лостчета зад волана или ръчна.
За отбелязване на 50-гидшният юбилей на колата, дизайнерите са се върнали към миналото. От първото поколение на колата са припознати плавно спускащият се назад покрив и изпъкналите задни калници. Двата елемента са подчертани допълнително и са основният елемент на външния вид на Мустанг. Харесването им е въпрос на вкус.