You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Maserati Quattroporte

13 декември 2012

Maserati Quattroporte

Дизайнът е осъвременен.

Допреди 4-5 години Мазерати, редом с Ланча, бе една от марките със зла участ под шапката на Фиат. Фирмата нямаше конкурентни модели и изглеждаше, че е изпяла своята песен. За щастие се появиха предложения, като Куатропорте и ГТ, Гранкабрио, които да я извлекат от ямата. Ето, че новото поколение на спортната лимузина Куатропорте е тук и е призвано да спечели повече клиенти за фирмата.
Пазарът на бързи лимузини е силно конкурентен. Порше, Бентли, Мерцедес-Бенц, Ягуар, Ауди и БМВ имат своите представители. Старото Куатропорте спечели почитатели с подчертано спортен характер, който приляга на богатата история на Мазерати. Новото поколение дължи мускулите си на два изцяло нови двигателя. Новите агрегати са произведени от Ферари и са с обем 3,8 и 3 литра. Съответно са с 8 и 6 цилиндъра, като и при двата варианта пълненето на цилиндрите става посредством 2 турбокомпресора. Мощностите са 523 и 404к.с.
Друга важна особеност на новият модел е неговата дължина и междуосие. Те са пораснали с около 16см. и достигат размери от 5262 и 3064мм.
Скоростната кутия е 8-степенна автоматична с възможност за ръчна смяна на предавките. Ускорението до 100км/ч с по-големият мотор става за 4,7сек., а максималната скорост е 307км/ч. Малкият 6-цилиндров двигател ще може да се поръча и със задвижване на 4-те колела. Стандартно само задните са двигателни, както подобава на един автомобил със спортен характер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар