You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Range Rover Evoque

22 септември 2010

Range Rover Evoque


Инспириран от концептуалният LRX от 2008-а година, Evoque представлява една наслада за сетивата. 4250 милиметровият автомобил е с около 100мм по-къс от BMW X1, но има само 2 врати. Колата е малък, градски SUV, който не губи от комфорта на по-големите Range Rover-и.
Бидейки значително по-малък и градски насочен Evoque, както и новият Freelander може да бъде поръчан с предно задвижване. Естествено известната система 4 по 4 Terrain Response може да бъде избрана. Като допълнителна екстра окачването на колата може да бъде оборудвано с магнетични амортисьори, които променят своята твърдост в движение. Автомобила се задвижва от два двигателя. Бензиновият е 2 литра с турбокомпресор и мощност от 240к.с. Дизеловият агрегат е 2,2 литра и се предлага в ддва варианта- 150 и 190к.с. Нафтовите мотори се куплират с механична или автоматична 6-степенна трансмисия, докато бензиновият ползва само автоматичната.
За разлика от дръзкият външен вид, подчертан от светодиодни светлини, вътрешността на Evoque е семпла. Интериора е луксозен и с класически дизайн. Голямо внимание е отделено на кожената тапицерия, която не отстъпва по качество на намиращата се в по-големите модели на компанията.
За да бъде по-привлекателен за младите, градски чада автомобила предлага пълна гама от мултимедийни технологии и екстри, които да Ви улеснят при пътуване или разсеят при чакане в трафик. На централната конзола е монтиран 8'' дисплей, който може да предава две напълно различни картини в зависимост от ъгъла под който се гледа. За пътниците на задните седалки може да се поръчат още 2 такива монитора, монтирани в задглавниците и допълнени от безжични слушалки. Стандартно автомобила идва с аудиосистема с 11 говорителя и мощност от 380W, а срещу доплащане може да се радвате на 825W система, разработена от фирмата Meridian .
Освен системи за забавление Evoque разполага и с електроника подпомагаща управлението на превозното средство. Система за автоматично паралелно паркиране, камери за външно наблюдение (5бр.), система за следене на сляпото място и др.
Комюнике: тук
Допълнителна информация: тук и тук




Хоп ето, че се появи и 5-вратата версия на модела. Колата е с 30мм по-висока и може би е и по-дълга, но ме мързи да проверя.


Няма коментари:

Публикуване на коментар