You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: 2011 Bentley Continental GT

07 септември 2010

2011 Bentley Continental GT


Днес на бял свят се появи новото Bentley Continental GT. Четириместното луксозно купе е преминало лека диета и е напомпало малко мускулите си.
Новият автомобил е със същата дължина, както предшественика си, но е малко по-широк и има 41мм по-голяма следа отпред и 48- отзад. Външният вид на колата е с подчертано по-остри черти спрямо миналият GT, но не губи английската си елегантност. Фаровете вече имат и LED технолигия, което допълнително засилва общото впечатление от екстериора.
Технологично новият Continental GT използва същият W-образен 12-вилиндров бензинов агрегат с два турбокомпресора от старият модел, но сега мощността е 567кс.(15 повече). Подобреният двигател може да върви на биоетанол и от догодина няма да бъде единствен избор, тъй като от фирмата подготвят и V8 вариант на колата. Скоростната кутия е марка ZF 6-степенна, автоматична с възможност за смяна на предавките от волана за време от 200мс. Колата стандартно има система за задвижване на четирите колела с централен торсен диференциал, който може да прехвърля мощността до съотношение 40:60. С това си оборудване 2320-килограмовата кола спринтира до 100км/ч за 4,4 секунди, като хода продължава до малко под 320.
Както всяко добро GT, Continental превозва своите пасажери със стил и лукс. Кабината на колата може да се похвали със нови седалки, високи мултимедийни технологии и богат набор от кожа и фурнири за облицовка и декорация.
Седалките на новата кола са с подсилена странична опора, в сравнение със старите и могат да бъдат поръчани с охлаждаща и масажираща функция. Техният гръб е тънък, за да може пътниците на задните седалки да имат повече място за краката си.
Мултимедийната система на колата се възползва от 30гб свободно простраство за файлове, което честно казано не е много. Друг минус според мен е липсата на интернет връзка, подобно на новите BMW 7 и Audi A8. Технологиите в автомобила са защитени от аудиоуредбата на фирмата Naim, която разполага с 11 говорителя и специална технология подобряваща усещането за сцена на звука.
Показателят по който Continental GT заслужава най-много точки, според мен, е тапицерия. Клиентите могат да избират от богат набор кожи и фурнири за декорация на кабината, чийто дизайн е впечатляващ.
Комюнике: тук
Мултимедия: тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар