You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: 2011 Audi A1

10 февруари 2010

2011 Audi A1


Криза е. Някои марки фалират, други се продават, трети изкарват нови модели с цел да привлекат повече клиенти.

Audi A1 е висок клас компактен автомобил. С други думи това е кола за тези, които искат градски автомобил и могат да си позволят по-висока цена. Срещу 16000€ може да се качите в чисто ново Audi с дължина 3,95 метра.

За да направят автомобила по-привлекателен инглощадци са се фокусирали върху спортното му усещане и уникален стил.

Динамичните качества на A1 идват от ниското му тегло (~1041кг.) и силните двигатели. Колата ще се предлага с 2 бензинови (86 и 122к.с.) и 2 дизелови(90 и 105к.с.) мотори. Бензиновите агрегати стандартно се куплират със 6-степенна механична предавателна кутия, а дизеловите с 5-степенна такава. Като опция, обаче, може да поръчате 7-степенна трансмисия с 2 съединителя и превключване на предавките от волана. Използвайки модерната предавка дизеловите двигатели достигат завидно ниската консумация от 3,8литра на 100 километра пробег. Заслуга за това има и стандартната за модела старт/стоп система, която гаси двигателя при продължителен престой на едно място (например изчакване на червен светофар).

Уникалният характер на малкото Audi произлиза от модерният му дизайн и възможностите за персонализация. Външният вид на колата е типичен за марката, но с някои интересни нови решения. Голямата предна решетка и светодиодните светлини са допълнени от приятният заоблен дизайн на C колоната. Въпросната може да се поръчва в 4 различни цвята. Заедно с наличните 10 основни клиентите на Audi могат да избират от доста на брой цветови комбинации.

Във вътрешността на колата откриваме, че всички осветителни тела са светодиодни. Фетиша на производителя към малките светлинки стига до там, че ако си поръчате аудиосистемата на Bose(14 говорителя, 465W мощност) говорителите във вратите ще са с подсветка.

Дали Audi A1 ще се пребори с конкуренцията на MINI, Fiat 500 и Citroen DS3, предстои да видим. Интерестното около модела е, че рекламното му лице е Justin Timberlake, което едва ли не потвърждава слуховете за продажбата му в САЩ.
Комюнике: тук. Допълнителна информация има тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар