You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Китайски автомобилни производители

15 октомври 2009

Китайски автомобилни производители

След изложението във Франкфурт новостите в автомобилният свят понамаляха, поради което ще използвам затишието да хвърля бегъл поглед върху някои от автомобилните производители от Китай.
Започваме с Chery Automobile Co. Компанията е създадена през 1997 и за годините на своето съществуване е произвела повече от 1млн. автомобила. Фирмата има амбициите да стане световна марка, използваща собствена интелекруална собственост за направата на продуктите си. От Чери влагат най-много пари за научно-изследователска дейност от местните си конкуренти, но и използват техническите си партньорства с Крайслер и Фиат. В момента компанията предлага 8 модела леки автомобила, 2 високопроходими и 2 лекотоварни. Последното отроче на Чери аутомотив се казва A3.
Името Geely Automobile Holdings Ltd се появява на бял свят през 2003-а като резултат от преструктурирането на Guorun Holdings Ltd. Текущо фирмата предлага 5 модела леки автомобили, като топ моделът им се ,казва FC.
Great Wall Motor Company Limited е най-големият частен автомобилен производител в Китай. Основно фирмата прозивежда високопроходими автомобили, както и автобуси. През 2008-а фирмата предлага първият си седан, с което навлиза в нови пазари. Най-новият седан на фирмата се казва COOLBEAR, който може да се похвали с наличието на ABS,EBD и въздушни възглавници дори в най-ниската спецификация. Един от представителите на високопроходимите автомобили на Geely е HOVER 3, чиито сайт упорито отказва да ми се зареди, поради което оставям на вас да откриете възможностите му.
BYD Auto е част от корпорацията BYD, която развива бизнес във високотехнологичната сфера. Производството на автомобили под марката BYD Auto започва през 2003-а година. Компанията разполага със 7 модела – от откровено копие на Тойота Ярис до изцяло електрическият F3DM.
Brilliance China Automotive Holdings е фирма базирана в провинция Шенянг в КНДР. През 2003-а фирмата подписва договор за техническо сътрудничество с БМВ. Последните пращат в Китай група инжинери да подпомогнат развитието на дъщерната фирма Zhonghua. Освен под марката Zhonghua, холдинга произвежда и китайски БМВ-та.
Zhejiang Gonow Automobile Co Ltd е сформирана през 2003-а с идеята да прави високопроходими автомобили, както и пикапи. Компанията се справя добре със своята задача, произвеждайки копия на Тойота Лендкрузър.
Chang'an Automobile е четвъртата по големина китайска автомобилна компания. Фирмата има 3 джойнт вънчъра за производство на автомобили, два от които са съответно с Форд и Мазда. Фирмата датира от 1862-а година, като в момента разполага с повече от 28 000 работници. Примерно седанчето ALSVIN е малкото братче на Мазда 3.
Shanghai Automotive Industry Corporation е третата по големина автомобилна компания в Китай. Холдинга притежава половината от Санг-Йонг, целият Rover и има ржойнт венчъри за производство на автомобили с GM и Фолксваген. Тоест прозивежда китайски Буици и Фолксвагени.
First Automotive Works (FAW) сега First Automotive Group Corporation се води първата автомобилна компания в Китай. Създадена от местните власти с благословията на СССР. Фирмата произвежда всякакви превозни средства : от тежкотоварни камиони, през пътнически автобуси до президентски лимузини. От компанията най-много се гордеят с модела си Hongqi HQ3.
Dongfeng Motor Corporation е създадена през емблематичната 1969г. В момента фирмата е номер 2 измежду Китайските прозиводители. Продукцията на фирмата е формирана благодарение на технологично партньорство с Нисан и ПСА.
Harbin Hafei Automobile Industry Group Co Ltd е производител на лекотоварни машини и малки автомобили с технологии от Мицубиши. За съжаление от компанията не са се сетили да направят версия на английски език на продуктовият си сайт.
Chang Feng (Group) Co Ltd е създадена през 1950г и е държавна собственост. Фирмата е специализирана в производството на високопроходими машини с технологии на Мицубиши.
Polarsun Motor Holdings Ltd е поредният автомобилен производител в Китай. Фирмата произвежда товарни и пънически минибуси, пикапи, както и пътнически MPV-та.

Няма коментари:

Публикуване на коментар