You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Cadillac ATS-V Coupe

22 ноември 2014

Cadillac ATS-V Coupe



Кадилак е марка, която на старият континент се свързва с големи розови кабриолети, подарявани от ексцентричен изпълнител. Съвременните ни представи за марката се допълват и от асоциацията с модела Ескалейд. Все пак по родните пътища се забелязват и представители на седана CTS. Някои от вас знаят, че той има V вариант с голям V8 двигател и механичен компресор. 


АТС-В е най-мощният вариант на модела АТС. С размери от 4673/1811/1415 д/ш/в за седан и 4691/1841/1384 за купе, АТС е сравним с БМВ серия 3/4.

Като спортен вариант на модела АТС-В разполага с всичко необходимо. Каросерията на колата е заздравено с 25% в сравнение със стандартният АТС.

Здравото таяло носи мощен двигател. 3.6-литровият битурбо, V6 мотор разполага с 455к.с./ 603Нм. Скоростната кутия на колата е 8-степенна автоматична и задвижва само задните колела през стандартен електронно контролиран диференциал с ограничено приплъзване. Ускорението до 100км/ч се осъществява за 3.9 секунди.

Окачването на АТС-В е мултилинк и на двете оси. Амортисьорите на колата са магнетични и променят своята твърдост по време на движение. От Кадилак твърдят, че ако шофирате с 50км/ч системата ще предоставя различна настройка на твърдост за всеки сантиметър от пътя.

За любителите на състезателни писти, АТС-В разполага и с познатата от Корвет система за записване на видео с наложени данни от телеметрията на колата. Така ще можете да анализирате обиколките, които правите на местния пистов ден.

Ако предпочитате да сменяте предавките си сами, то на разположение е и 6-степенна механична скоростна кутия.

Като за последно ще спомена, че усилвателят на волана е електрически.