You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Volkswagen Golf Design Vision GTI

10 май 2013

Volkswagen Golf Design Vision GTI

Всяка година в Австрия хиляди почитатели на Фолксваген се събират на фест в чест на марката и най-вече на нейните спортни представители с обозначение ГТИ. Събитието е изключително популярно и събира много голяма публика. Ето защо от фирмата всяка година представят интересни концепции, които да впечатлят феновете и засилят тяхната страст.
През 2011 година бе показан Ауди А1 Клубспорт куатро, който в последствие се превърна в сериен модел с ограничена серия от 333 бройки.
Тази година концепцията се нарича Design Vision GTI. База за колата е Голф ГТИ от седмо поколение. За разлика от серийният модел концептуалният е с доста по-компактни размери. Дължината на колата е 15мм по-ниска, височината 57мм, а ширината е 71мм по-голяма. Тези промени значително променят пропорциите на колата и я прявят по-агресивна. Друг елемент подчертаващ спортният профил на концепцията е червената лента, преминаваща през фаровете. При стандартният ГТИ тя е разположена под тях.
Хубавото на Дизайн Вижън ГТИ е, че се движи. Двигателят е с обем от 3 литра, разпределени в 6 цилиндъра, подпомогнат от 2 турбокомпресора. Мощността е 503к.с. и се предава към 4-те колела, посредством скоростна кутия с 2 съединителя. Ускорението до 100км/ч трае 3,9 секунди, максималната скорост е 300км/ч. Това определено е един бърз и необикновен Голф.
Колкото и екстремен да е Дизайн Вижън ГТИ, той не е най-най в своята категория. През 2007-а година видяхме Голф с 12-цилиндров двигател от Бентли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар