You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Chevrolet Corvette Stingray

14 януари 2013

Chevrolet Corvette Stingray

Chevrolet Corvette Stingray
В края на миналата година имахме удоволствието да приветстваме новият Вайпър. Сега другата американска спортна кола получава подобрения. Седмото поколение на Шевролет Корвет е голяма стъпка напред в развитието на колата и е видимо променен в сравнение с 6-та генерация.



Най-стряскащата промяната е дизайнът. Ц7 е видимо много по-ъгловат от Ц6. Предните светлини са нови. Външната линия на автомобила е осеяна с множество вентилационни отвори, които охлаждат техниката под повърхността. Докато предницата може със сигурност да се определи, като типичен Корвет, то задницата поляризира мненията. Според някои тя се отдалечава от стила на модела.

Задвижването на Ц7 също прави крачка напред. Технологиите използвани в колата са по-съвременни. Двигателят е изцяло нов 6,2-литров В8 с мощност от 450к.с./610Нм. Агрегатът е с директно впръскване на горивото и деактивиращи се цилиндри. Четири от 8-те бутала спират да работят ако не натискате здраво газта. Скоростните кутии са две: 7-степенна механична и 6-степенна автоматична. И двете имат опция за автоматично изравняване на оборотите при смяна на предавки.
Усилвателят на волана вече е електрически. Подобно на Порше с тяхното 911, Шевролет използват новата технология, която е по-лека в сравнение с хидравликата.
Корвет Стингрей можете да поръчате с пистов пакет З51. Той добавя променливо ограничено приплъзване на диференциала, по-големи спирачни дискове, по-големи колела, мазане със сух картер за мотора и охладители на трансмисията и диференциала.
Не на последно място трябва да отбележим, че от Шевролет са се постарали да направят интериора по-комфортен за пътниците. Дали са успели можем да съдим само след, като прекараме известно време у него.