You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: SRT Viper

05 април 2012

SRT Viper

SRT Viper на New York auto show


Петото поколение на най-американският автомобил вече е факт. Змията запазва 10-цилиндровия си двигател и може да се похвали с нов Италиански подход към дизайна.


В разгара на икономическата криза Крайслер и Фиат се сляха в едно. По същото време се сложи и край на производството на Viper. Голяма част от публиката остана с впечатление, че многолитровото чудовище няма да намери място в новата компания. За щастие голямата змия намери остава в концерна. Тъй като марката Dodge вече ще се поставя само на лекотоварни и високопроходими автомобили, Viper носи името SRT. Абревиатурата означава Street Racing Technology. Това всъщност е подразделението на Крайслер, което се грижи от компанията да излизат бързи автомобили. Нещо като АМГ за Мерцедес.

STR Viper се предлага с атмносферен 8,4-литров, 10-цилиндров двигател с 640к.с. Силата на агрегата се предава към задните колела посредством класическа 6-степенна, механична скоростна кутия.
Основното направление при дизайна на 5-тото поколение Viper е добавяне на доза комфорт в кабината. Инженери и дизайнери са се постарали да направят кокпита едно по-приятно място за водача и спътника му. Основна заслуга за постигане на целта имат използваните висококачествени материали и техника. Такава е и аудиосистемата Harman Kardon с 18 говорителя.
SRT Viper се предлага и във вариант GTS, който освен козметични промени може да се похвали и с регулируемо в две степени окачване Bilstein.
Снимки: тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар