You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Mercedes-Benz SLS AMG Black series

10 ноември 2012

Mercedes-Benz SLS AMG Black series

DAT ASS!
Мерцедес-Бенз СЛС АМГ изобщо не е бавен автомобил. Състезателната версия на двуместният гранд турър има силно присъствие в надпреварите със спортни автомобили. За да  задоволи по-спортно насочените си клиенти АМГ разработиха и черен вариант на колата.

SLS AMG Black series се различава от стандартната кола по две характеристики - мощност и тегло.

Черният СЛС тежи със 70кг. по-малко в сравнение с нормалното купе и има 39к.с. в повече. Това означава, че СЛС АМГ блек тежи 1550к.г. и развива мощност от 631к.с. от своя 6,2-литров V8 двигател.

Допълнителната мощност е постигната с доработка на двигателя. Разпределителните валове и ауспухова система са нови. Подобрени са охлаждането и мазането на агрегата. 39к.с. в повече е добър резултат за един атмносферен мотор.
Намаленото тегло е постигнато с използване на панели от карбон, литиево-йонна батерия, премахване на мултимедията в купето, използване на титан за ауспуховата система и др.
На външен вид черният СЛС АМГ силно се различава от стандартния модел. Новата кола е по-широка. Предната следа е с 20мм по-голяма, а задната с 24. Панелите също са разширени, за да покрият стърчащите гуми. Най-впечатляващият елемент от външността на колата е фиксираното задно крило. Бодикитът завършва с заден дифузьор, който стои между изходите на изпускателната система.

Няма коментари:

Публикуване на коментар