You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Alfa Romeo TZ3 Stradale

28 април 2011

Alfa Romeo TZ3 Stradale


Привържениците на марката Алфа Ромео добре знаят, че миналата година италианския производител чевства своята 100-годишнина. За отбелязване на века бяха направени редица усилия. По-интересните от тях са редица концептуални автомобили. TZ3 Corsa е един от тях. Единствена бройка, той е недостъпен за останалия свят. Това не е така с TZ3 Stradale.
Автомобила силно напомня за TZ3 Corsa с дизайна си, но по същество е коренно различен. Докато Corsa е състезателен автомобил, Stradale е шосейна. Тя може да се ползва по нормални пътища и още по-важно - ще се произведе в серия от 10 бройки. Първата е определена за американеца Ерик Кинг. Номер две и три са предназначени за колекционери в Япония и Европа. Това означава, че ако имате незнайно голямо количество пари и мерак за колекциониране на автомобили можете да потърсите една от оставащите 7 бройки.
Alfa Romeo TZ3 Stradale е базиран на шасито на Dodge Viper ACR. Дизайна е подобен на Corsa-та, но все още напомня за щатския си събрат. Това особено се забелязва около задния калник и по-специално изхода на изпускателната система. Тук трябва да споменем, че външния вид, както при Corsa е дело на компанията Zagato.
Viper сам по себе си е изключителен автомобил, но тази колаборация между Alfa и Dodge отново напомня слуховете, че следващото поколение на колата ще е базирано на шасито на Alfa Romeo 8C Competizione.

Няма коментари:

Публикуване на коментар