You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Volvo V40 T5 HPC

25 юни 2013

Volvo V40 T5 HPC


Налагането на Polestar, като фирмена тунинг компания за моделите на Волво сигурно е създало главоболия на останалите фирми занимаващи се с марката. Концептуалните модели на Polestar привлякоха голямо внимание от медиите и това би трябвало да се отрази на продажбите на аксесоари със същото наименование. Volvo V40 T5 HPC е продукт на немската фирма Heico Sportiv, която е свързана с Волво от 1989-а година, когато нейният собственик Холгер Хедке става неин дилър. От тогава насам фирмата се занимава с марката и предлага тунинг части за всички модели.
Volvo V40 T5 HPC е базиран на Volvo V40CC T5. Отличителните черти на колата са неийният 5-цилиндров турбо двигател и задвижване на 4-те колела. Тунингът на двигателя се състои в подмяна на турбокомресорът, интеркулер и изпускателна система. Максималната мощност е 320к.с. Но има и още. С натискането на бутон се активира водно-метанолов инжекцион, който добавя още 30к.с. Ускорението до 100км/ч се осъществява за 5.6 секунди, а максималната скорост е 265км/ч. 
Към тунинг пакетът на колата се числят и 6-бутални спиранчни апарати с 370мм дискове, спортно окачване, нови предна и задня броня, както и добавяне на лостчета за смяна на предавките на волана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар