You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Volvo C30 Electric

11 юни 2011

Volvo C30 Electric


Някак си тихомълком Volvo се опитва да навлезе на пазара на електрически автомобили. Въодушевени от усилията на Рено-Нисан или ПСА-Мицубиши фирмата ще започне продажби на електрическа версия на хечбека C30.
Автомобила използва батерии с мощност 24kWh, които тежат 280кг. Те са свързани към електрически мотор с мощност 111к.с/220Нм. Презареждането трае от порядъка на 7-10 часа, а максималният пробег с един "резервоар" е 150км. За да се ограничи разхищаването на енергия водача на автомобила може да избере климатичната система за купето да се захранва от резервоар, който се зарежда с биоетанол. Интересно дали пущината ще тръгне на резреден първак?
За удобството при шофиране се грижи и бутон за изключване на системата за регенеративно спиране. Така колата запазва своята инерция при движение по магистрала.
Подобно на ПСА-Мицубиши фирмата се надява да намери клиенти сред правителствени организации и фирми търсещи автомобили за изпълнение на своите бизнес функции. От фирмата очакват да продадат около 250 бройки до края на идната година.
Допълнителна информация: тук и тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар