You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: BRABUS 700 и HAMMAN Hawk

03 март 2011

BRABUS 700 и HAMMAN Hawk

Mercedes-Benz SLS AMG е един от най-бързите немски автомобили в момента. Логично местните тунинг фирми проявяват интерес към модела. За наше щастие едни от най-добрите компании за доработка са част от тези "местни".
Брабус подхождат по типичният за тях стил, състоящ се от 2 турбокомпресора, огрмна мощност и леки промени по външния вид. BRABUS 700 около 690к.с благодарение на два турбокомпресора, прикрепени към стандартния 6,2-литров V8 двигател на SLS. Останалите промени по техниката на колата са: нови бутала, изпускателна система от титан, препрограмирана електроника и снижено с 30мм окачване.
Към впечатляващите параметри трябва да споменем и външния вид на колата. Брабус разширяват задната следа на колата с 20мм и добавят "вежди към каросерията", за да покрият 21-цоловите джанти широки 11J. За разлика от тях предните са 20x9.5J.
BRABUS 700 Biturbo ускорява от 0 до 100км/ч за 3,7с. и достига максимална скорост от 340км/ч. Цената на това удоволствие започва от 245 000 евро.
Снимки: тук.

За разлика от колегите си HAMMAN винаги са се отличавали с външния вид на своите автомобили - спортен и агресивен. Hawk не прави изключение. Автомобила е разширен с 120мм отпред и 140- отзад. Предният капак е от карбон и има въздухозаборник. Такъв е поставен и на тавана на автомобила. Допълнение към състезателната осанка на колата прави и големият спойлер на задният капак. Целият аеродинамичен пакет е изпитан в аеродинамичен тунел.
Към техническите доработки от HAMMAN не са толкова агресивни, но достатъчно ефективни. Нова изпускателна система и софтуер за управление позволяват на двигателя да развие 636к.с, които са достатъчно за ускорение от 0 до 100 за 3,6 секунди. Максималната скорост е около 320км/ч. Подобно на Брабус снижаването на автомобила е 30мм, но при Хаман джантите са 21-цолови на всички колела.
Снимки: тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар