You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Pikes Peak International Hill Climb

28 юни 2010

Pikes Peak International Hill Climb


Вчера за 88-и пореден път се проведе изкачването на връх Pikes Peak. Състезанието се провежда в щата Колорадо,САЩ. По почти 20-километровото трасе виещо се около хълма с височина 4302 метра състезателите преодоляват 156 завоя и денивелация от 1500 метра. Подлагането на двигатели и пилоти на разреденият въздух и опасните завои по билото на планината превръщат състезанието в едно уникално зрелище.
Тази година половината от настилката на трасето е покрита с асфалт, а останалата част е макадам. Плановете на организаторите са до 2012-а цялият път да е асфалтиран.
Основните претенденти тази година бяха рекордьора на пистата Nobuhiro Tajima с неговият Suzuki SX4 и Rhys Millen, който пилотира Hyundai PM580.
Основната задача пред японеца бе поставянето на време под 10 минути на трасето. Целта на Millen се състоеше в победа, постигана и от неговият баща.
За съжаление и на двамата те не постигнаха своите цели. Tajima, както и миналата година, спечели състезанието, но не успя да премине 10-минутната бариера. Millen и неговият екип пострадаха от липсата на време за тестове на скорозавършеният автомобил. Новата кола не бе настроена добре за специфичната настилка на трасето и в крайна сметка отбора остана трети в класирането.
Допълнителна информация и мултимедия: тук


Няма коментари:

Публикуване на коментар