You can specify the following variables: width // int (size in pixels) height // int (size in pixels) theme // string: ("light" or "dark" or "white") pub-name // string (max length: 16 chars) pub-id // string (use your pub id; example: ca-pub-1234567890) ALX's auto news: Audi R8 GT

02 май 2010

Audi R8 GT


Audi R8 GT е олекотена модификация на познатият ни спортен автомобил. Промените по колата се изразяват в намаляне на теглото на автомобила и леко повишаване мощността на двигателя.
Понижението на теглото на е постигнато, най-вече, чрез по-леки седалки (-31.5кг); по-леки материали в купето; по-лек акумулатор и карбонови елементи. Такива са броните и аеродинамичните компоненти(фиксирано задно крило и др.). Освен всичко това предното стъкло е по-тънко от обикновено, а страничните и задното са от поликарбонат. Всичко това води до 100кг. по-ниска маса. В този си вариант автомобила тежи 1525кг.
5,2 литровият двигател е с мощност от 560к.с. и 540Nm въртящ момент. Специфичната мощност на автомобила е 2,72кг/кс. Задвижван от системата Quattro автомобила достига 100км/ч за 3,6 секунди, а максималната скорост на движение е 320км/ч.
Спирането от такива високи скорости се осигурява от стандартните карбоново-керамични спирачни дискове с диаметър 380мм отпред и 340мм отзад. Към елементите за сигурност можем да добавим и възможността за поставяне на предпазна клетка и противопожарна система, както и 4-точкови предпазни колани.
Ако не искате да превръщате GT-то си в пистов автомобил, то може да поръчате колата със аудиосистема на Bang&Olufsen и кожен салон.
Цената за Германия е 190 000€.
Комюнике: тук.
Галерия със снимки : тук
За фейслифт версията на Р8 можете да се информирате: тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар